Äntligen fredag!

Fick ett brev från sjukan igår, är kallad till att träffa min läkare igen. Vilket antagligen betyder att han vill prata om hurvida en operation är nödvändig eller inte. För han skulle ju inte behöva träffa mig för att berätta att jag är frisk, eller hur? Goda nyheter är i alla fall att jag fick ett MVG- på mitt föredrag i svenskan om skinheadkulturen! (och nej, alla skinheads är inte nazister eller rasister) Jag blev helt enkelt överlycklig med tanke på hur nervös jag var innan. Så skönt att ha det överstökat också. Är inte direkt överförtjust i att stå och prata inför folk.

Funderar på att sätta mig och måla eller sy något nu i helgen. Ska nog träffa Tina lite också, måste ju godkänna hennes nya pöjk ;) På söndag ska vi i alla fall repa med bandet, skönt att äntligen komma igång med repandet igen! Känns konstigt att inte träffa Ante den här helgen, han är ute på andra roligheter. Roligheter med åldersgräns som inte passar 15-åriga flickvänner (kolla hans blogg mazeltov). Så typiskt att alla bra band ska spela på ställen där inte jag kommer in. ;)


Byte av bandnamn!

På söndag kör vi igång igen, med ny trummis, ny replokal och nytt bandnam! Då vi startade bandet förra våren kallade vi oss S.pank men punkten och det stora S:et krånglade till det så förbannat när man skulle förklara för folk vad vi hette (det skyller jag helt på att folket är trögt). Nu har vi i alla fall bestämt oss för att kalla oss Tant Hasse, som från början var ett av Tinas alla underliga smeknamn. Vi kom på att det skulle passa bra som namn till ett band vars största hitlåt är "Adam har klamydia" och texten genom hela låten likaså (musiken till låten är dock inte riktigt färdigskriven, men när den är det så kommer den bli en hit. I promise) Bjuder på en bild från förra våren då Tina fick för sig att sätta sig bakom trummorna ;)


Bokmal

Höll mer eller mindre på att decka ihop av stress idag. Kände på mogonen att jag inte skulle orka skolan. Jag kunde verkligen inte slappna av, hela kroppen var på helspänn och mitt huvud kändes som om det skulle sprängas. La mig och sov igen och väcktes av att Ante ringde och berättade att han lyckats få frätande ac-vätska i ögat. Det gick som tur var bra med ögat sen, ingen skada skedd. Men det är klart att han blev rädd.

Började läsa en bok idag. Jag läste jämt när jag var mindre men på senaste har jag nästan inte läst böcker alls. Vet inte varför, tycker egentligen att det är väldigt avkopplande att läsa. Det blir bara inte av helt enkelt. Idag började jag iallafall att läsa en bok som jag fick av mamma för säkert ett år sen, Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl, rätt speciell bok och än så länge också väldigt bra. Sträckläsare som jag är kommer jag säkert vara färdig med den rätt snart. ;)

 

Lite diverse målningar



Einstein-tavla som jag målade till Ante i julklapp, eftersom han tycker så mycket om orginalbilden. ;)



Min Gamecube-guru som jag målade någon gång i höstas, tycker att den påminner lite om min lillebror. ;) 



Väggmålning jag gjorde på en kompis vägg föreställande en ung Zelda, här är hela målningen bara påbörjad (4 karaktärer till målades senare)
Den är dock fortfarande halvfärdig sedan september, tyvärr. Bara ritad med blyerts än så länge. :(

De två översta bilderna är målade med akrylfärg på canvasduk, den sista är blyerts.
Underbara bildkvalitet -_-

Lagerhaus till Linköping!

Gissa om jag blev glad idag när jag gick förbi gyllen och såg att Lagerhaus kommer öppna där till hösten! Nu slipper jag dra iväg till Norrköping varenda gång jag får lust att kika in där. Finns hur mycket roliga (och onödiga) prylar som helst där, ofta till skapliga priser också. Gillar deras "godis är också frukt" prylar, men hittade tvärr ingen sådan bild.

  

www.lagerhaus.se

Skinette vs. Rockabella

Sitter återigen i Norrköping. Har vart ute och ätit middag på Världens bar & kök med Ante ikväll, riktigt mysigt! :) Nu sitter jag och frosssar i fina tyger och klänningar på nätet, jag är fullkomligt besatt av 50-tals klänningar i körsbärs-, leopard- eller tattoomönster i skönaste rockabilly/psychobilly/pinup stil. Vill så gärna beställa tyg och sätta mig vid symaskinen!

Har hunnit se på "This is England" ikväll också. Inte direkt första gången man ser den ifall man säger så. ;) Den är riktigt riktigt bra, för att vara mild i orden. Lol i filmen har den snyggaste chelsean ever! Var kul att se extramaterialet då man fick se när alla klipptes. Hon hade midjelångt hår innan det trimmades ner till ca 15mm, men måste säga att hon passar mycket bättre i chelsea än vad hon gjorde i långt hår. Kan förövrigt tillägga att det är hon som står i mitten på bilden.Underbar musik är det i filmen också. Så har du inte sett den, se den!




Bilderna nedan kommer från pinupgirlclothing.com


     
     

 

Fotodag med Tina

Har vart ute med Tina och fotat idag. Skulle egentligen sälja en Missonikappa efter mormor på tradera för att få råd med laptopen, men fick ett litet bidrag av mamma istället. Kändes bättre så, eftersom kappan egentligen är värd mycket mer än utropspriset på 450 som jag hade på tradera, dessutom så vill jag gärna ha kvar den som minne efter mormor och den kanske kommer till användning någon gång. Det vet man ju aldrig. Dock inte riktigt min stil. Hade riktigt kul när vi fotade, blev dock väldigt kallt efter ett tag. ;)


Tyckte bilden blev bra, särskillt med färgerna. Tina fotade och jag stod modell :)

Den improviserande kocken - Spaghettigratäng á la kaos

Resten av familjen är iväg och käkar middag hos några vänner, känner mig inte riktigt på topp idag så jag valde att stanna hemma. Började känna mig lite hungrig så jag gick o kollade vad vi hade i skafferiet, och då det enda jag hittade i basmatsväg var spaghetti fick jag den briljanta idén att göra spaghettigratäng. Det kan väl inte vara så svårt tänkte optimisten inom mig. Så jag letade upp recept på internet och satte igång. Här följer grundrecept samt mitt eget "något" justerade recept.


Grundrecept:

Ingredienser

150 g spaghetti
1 msk olivolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1 1/2 dl grädde
150 g riven getost
Salt
Peppar
1 msk timjan
6 torkade tomater, fint hackade


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka spaghettin al dente enligt förpackningen, och låt den rinna av.

Hacka lök och vitlök och fräs dem i olivoljan i ca tre minuter. Vispa upp äggen i en skål, blanda dem med grädden och 100 g av den rivna getosten, salta och peppra.

Häll spaghetti, lök, vitlök, timjan och de torkade tomaterna i skålen. Överför därefter blandningen till en låg form och strö över resten av getosten.
Låt stå i ugnen i ca 20 minuter. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Mitt recept:

Ingredienser
150 g sphagetti
En skvätt olivolja
så lite lök som möjligt
1 vitlöksklyfta
3 ägg
1 ½ dl mjölk
Så mycket riven apetina tills du smakar den och märker att det kommer smaka skit i gratängen
Riven herrgårdsost tills den ramlar i bitar
salt
peppar
paprikakrydda
6 hackade soltorkade tomater
ca 5 skivor sönderriven rökt skinka

Gör så här
sätt ugnen på 200 grader

Koka spaghettin tills den verkar lagom mjuk.

Öppna kylskåpsdörren och upptäck att det du trodde var en förpackning med grädde egentligen var gräddfil. häll i mjölk i bunken istället. Blanda i äggen. Ta fram en lök, dela den på mitten och börja hacka. Släng den för att det inte går bra, skär loss två bitar från andra halvan, hacka, upptäck att du glömt att det svider i ögonen när man hackar lök. Få ont i ögonen. Upptäck att du bara har en vitlöksklyfta hemma, hacka den. Glöm sätta på värmen på plattan när du ska bryna löken. Fundera på varför det inte händer något i stekpannan. Riv ner apetina istället för getost i smeten. Smaka en bit. Sluta genast riva ner apetina. Riv ner lite herrgårdsost tills den smular och har sig. Hacka de soltorkade i bitar. Riv sönder några skivor rökt skinka.

Släng i allt i bunken och rör om, riv lite ost över. Kom på att du glömt krydda. Släng över lite salt, peppar och paprikakrydda. Skjuss in i ugnen i 20 minuter. Låt disken stå.

Kan tillägga att den faktiskt blev god. Smakade lite mycket vitlök så det var bara tur att jag inte hade i 2 klyftor.


TV-timmen

Har tillbringat de senaste dagarna i Norrköping, men nu är jag hemma. Under mina dagar i Norrköping så lyckades jag på något underligt sätt fastna i svärmors tv-rutiner. Dvs. först frågetävlingen "vem vet mest?" 19.00 på 2an och sedan matlagnings/tävlingsprogrammet "halv 8 hos mig" 19.30 på 4an. Rena rama pensionärs-tv om man jämför med vad många av mina vänner tittar på (top model, gossipgirl, ja ni vet..) Jag som aldrig brukar följa tv-serier annars, men nu är jag uppenbarligen fast.


från kvällen avsnitt av "halv 8 hos mig"

Rayman 1

Nu börjar jag bli dålig på att hålla det där med att blogga varje dag. Blir så slapp när man har lov. Hur som helst så blev jag otroligt glatt överraskad igår är jag hittade det gammla Rayman orginalspelet på piratebay gjort för att fungera på xp!
Kan tillägga att spelet är från -95 eller -96, så det är inget som egentligen ska fungera på nyare datorer. Det var ett av mina absoluta favoritspel när jag var yngre, men nu har jag nog inte spelat det på 5-6 år. Som jag har saknat det spelet!



Muffinbak

Har tyvärr inte hunnit blogga de senaste dagarna, hållt på och rensa i rummet för att få plats med skrivbordet, och ändå står det ännu inte där det ska. I fredags skedde dock något ovanligt. Jag bakade, självmant! Har aldrig ork till det annars, blir bara så förbannat mycket disk. Men ska man överaska sin älskling på allahjärtansdag så ska man. Både gott och fint blev det!
 




Muffinsen är mina, chokladbollarna är dock köpta ;)

Playtime

Nu ska ni få se anledningen till att man aldrig ska lämna mig och Tina ensamna med en kamera. Då kan det nämligen gå såhär...




            

..kan tillägga att den röda filuren är jag och den söta lilla brunetten är Tina :)

Lyktor

Hann även med lite lunchshopping idag ;) Köpte två nya ljuslyktor till rummet på indiska. Båda reades ut för 49:-  En fick jag av mami som allahjärtansdags present och den andra fick jag stå för själv.






..Usch vad jag längtar efter en riktig kamera..

Jag är radioaktiv!

Nu är jag hemma igen. Gick bra på sjukan idag. Fick först hälla i mig 6 deciliter saft, sen fick jag en nål i armen där dom sprutade in någon svagt radioaktiv vätska. Sen var det bara att ligga stilla och titta upp i taket i en kvart tills dom hade röntgat klart. Så nu är jag radioaktiv, and it feels good ;)

Var tvungen att komma tillbaka efter två timmar för att göra en annan röntgenundersökning som bara tog ca 2 minuter. Så jag och mamma gick och åt lunch på "Berget" sålänge. Det är sjukt vad både servicen och maten har försämrats där.
Pajerna vi beställde var förmodligen från felix eller familjen dafgård, detta tog dom 64 kr för, och en liten Delicatoboll kostade 18 kr. Det dröjer innan jag tänker gå dit igen.

Läste föresten en artikel om neandertalare idag. Man har tydligen forskat fram att de var ljushyade, rödhåriga och hade stora näsor.  We are family!

Provsvaren ang. njurfunktionen kommer om 1-3 veckor, hoppas verkligen på ett positivt svar!

Sjukan

Ska snart iväg till sjukhuset för en skint-röntgen. Inte det roligaste precis. Det är alltså min ena njure jag har haft problem med och nu ska dom kolla så att njurfunktionen inte sjunkit under 10%. Skulle det vara så lär jag få lägga mig på operationsbordet igen. Inte kul :(

Återkommer senare idag om hur det gick :)


Stoff och stils vårnyheter

Fick tydligen hem Stoff och stils vårkatalog igår också. Upptäckte dock inte det förän senare på kvällen. Det fanns hur mycket snygga tyger som helst att beställa! Helst skulle jag vilja ha allihopa, men pengarna begränsar ju. Ska iallafall satsa på att beställa lite tyger senare framåt våren. Kan knappast låta bli när jag sett alla fina inspirationsbilder.



              

alla bilder är tagna från stoff&stils hemsida
http://www.stoffochstil.se

Pandurokataloger!

Nu har mina pandurokataloger som jag beställde för två veckor sedan kommit! Gissa vem som är överlycklig?Rätt dålig tajming iofs med tanke på att jag har ett prov i historia att plugga till tills på onsdag. Kommer nog inte bli mycket pluggat nu när jag fått dessa. Pandurokatalogerna är som påsar med smågodis för pysselfanatiker. Iallafall för mig. Nu ska det beställas!

Pappa satt nyss och försökte hitta på punkigare texter med mer attityd i till "Majas alfabetssånger". Utan större framgång dock, men jag fick mig iallafall ett gott skratt :)



Har gjort min pojkvän med blogg...

Nu har jag äntligen ett skrivbord! Hittade ett för 350 spänn på hjärta till hjärta. I nuvarande skick är det rätt tråkigt, men med nya knoppar till lådorna och skåpet plus lite färg ska det nog bli finfint. Har ingen bild på hur det ser ut just nu, befinner mig nämligen i Norrköping. Ante har rensat ut bland sina kläder idag och jag roffade åt mig en hel hög med t-shirts och lite annat smått och gott. Här snyltar vi förfullt!

I utbyte mot kläderna hjälpte jag honom med att fixa en egen blogg. Så nu är vi båda två med blogg. Ska bli kul att se vad han kan komma att skriva om :) www.mazeltov.blogg.se är iaf adressen. Jag fick hjälpa honom med designen, därav den turkosa menyn och headern ;) Photoshop ville inte fungera så jag var tvungen att göra headern i paint. En utmaning vill jag lova.

Ace of spades




En blyertsteckning jag gjorde förra helgen. Vi har nyligen skaffat en kombinerad skrivare/skanner, så jag passade just på att pröva den. Fungerade nästan bättre än vad jag hade väntat mig.
Efter som det hittills är så tomt med bilder på bloggen så laddade jag upp den här, hoppas ni gillar den. :)

Skrivbordsjakt

Imorgon ska jag och mami ge oss ut på skrivbordsjakt. Känner att jag verkligen är i behov av ett nu, så imorgon förmiddag tänkte vi åka ut till hjärta till hjärta för att se om vi hittar något skoj. Kommer förmodligen hem med en massa annat bråte också om jag känner mig själv rätt. Jag har alltid älskat loppisar och secondhand-butiker, finns så mycket fint (och mindre fint) till billiga priser. Det är så himla roligt att se vad man kan förändra eller återanvända loppisföremål till. När jag hittat ett skrivbord ska det iallafall målas i limegrönt, rött, turkost eller någon annan knallig färg. Kommer att bli jätteskönt att ha min egna mysiga lilla kreativa hörna. För tillfället får jag hålla till vid köksbordet eller vid "pysselrumsbordet" på övervåningen när jag har något projekt på gång. Funderar på att införskaffa en begangnad symaskin också. Skulle vara skönt att ha en i rummet istället för att behöva plocka fram mammas varje gång det är något jag ska sy.

Men som sagt; big plans, no money. Ska försöka spara ihop lite till sommaren då jag tänkte ge rummet en ordentlig genomkörare. En billigare systemkamera ska också införskaffas. Blir galen på att bara ha en mobilkamera som ger suddiga bilder och konstigt ljus vad man än tar kort på. Vill kunna ladda upp lite bilder till bloggen där man faktiskt ser vad bilderna föreställer. Dessutom så är det så otroligt kul att fotografera. Så det blir helt klart en framtida investering.

Återkommer imorgon om hurvida våran skrivbordsjakt lyckades eller inte :)

Förebilder?

Förebilder. Det är vad som behövs i dagens samhälle, framförallt för unga tjejer. Då menar jag inte "förebilder" som Britney Spears, Victoria Silvstedt, Pamela Anderson eller Paris Hilton. Det saknas plats i media för riktiga förebilder, istället är det brudar som de jag nämnde förut som får uppmärksamhet. Bilder på lättklädda, utmärglade, stupfulla kändisar levererar medierna dagligen. Ändå är det dessa människor vi ser upp till.

Slå på mtv för en sekund. Vad är det vi möts av på skärmen? I många fall lättklädda tjejer som "dansar" i musikvideorna.
Vad ger det för intryck? Att dessa är smarta tjejer med bra självkänsla och stor självrespekt? Skulle inte tro det.
Jag ser min åttaåriga syster och hennes kompisar dansa och vicka på höfterna som i någon mtv-lightversion. Det gör mig så uppgiven. Dom förstår ju inte ens vad det egentligen handlar om. Det är ju rena rama mänskliga parningsdansen!

Idag handlar det bara om att se ut. Vi ska vara snygga, smala, få mycket uppmärksamhet av det motsatta könet och helst ha dyra designer kläder. Det är iallafall vad som präntas in i våra hjärnor under hela våran uppväxt. Direkt eller indirekt.
Jag blir så trött på det. Tolvåriga tjejer kan inte gå till skolan utan smink längre. Det värsta är att det hela tiden sjunker i åldrarna. Det målas upp en bild av hur en idealisk tonåring ska vara. Man ska sminka sig hårt, följa trender, supa varje helg, strula med så många som möjligt på en kväll, ha utmanande kläder osv. Dessutom ska man gärna spela korkad. Just det, det är den stereotypa fjortisen jag pratar om. Där kanske man kan dra paralleller med de bilder som vi ser i media, för är det inte ofta sådant som visas?

Vad unga flickor idag behöver är någon som visar att de duger som de är. Någon utan silikonbröst, minikjol och porrmake. Vi behöver utrymme för fler naturliga, smarta tjejer (och killar) som lever sin dröm istället för att gå någon annans väg. Någon som visar att man kan vara lycklig utan att följa strömmen, som får unga tjejer att tänka till och som visar att utsidan inte är allt. Det är sånna förebilder vårt samhälle behöver.

Schindlers list

Idag har jag haft nationellt prov i svenska. Den här gången var det skriva som gällde. En krönika om mörkrädsla lyckades jag knåpa ihop, då ämnet var nattliv. Det kändes som att det gick rätt bra och jag blev skapligt nöjd med texten. Nu återstår det bara att vänta och se vad min svenskalärare har att säga om den.

På eftermiddagen såg alla nior på "Schindlers list" tilsammans. Det var en riktigt hemsk film kan jag säga. Första timmen var den mest seg, andra timmen var den hemsk, tredje timmen var allting bara sorgligt. Efter ett tag så förmådde jag mig inte längre att titta då ss-soldaterna sköt ihjäl oskyldiga judar. Jag som är filmtjutare också, inte direkt den ultimata filmen att se tillsammans med alla i klassen och parallellklasserna ifall man säger så. Mina ögon tårades säkert 15 gånger under filmen om inte mer.
En av dem scener som berörde mest var den där såg en liten flicka gå bland massa människor vid utrensningen av ghettot. Allting i filmen var svartvitt förutom den lilla flickans röda kappa. Man såg henne fly in i ett av husen och gömma sig under en säng. Senare framåt slutet såg man henne köras fram på en skottkärra, död, för att slängas in i ett stort bål av människokroppar.









Ekonomikris och Bandframgångar

Just nu är jag så sjukt sugen på att måla, men min akrylfärg är nästan slut. Jag får helt enkelt pallra mig ut till rusta någon dag och köpa ny, men det får bli när jag har pengar. Just pengar är en ständig bristvara. Är man 15 år så får man inte mer än 1050 kr/mån i barnbidrag och det ska då räcka till mobil, kläder, busskort, andra prylar och kanske till att hitta på något kul med vännerna. Dessutom lägger jag just nu undan ca 500 kr i månaden för att ha råd med en laptop. Lever alltså på en rätt så låg buget. Skulle vilja lägga lite pengar på tyger och hobbymaterial men inte en chans att jag har råd med det den här månaden.

För att sluta beklaga mig över min dåliga ekonomi kan jag istället berätta att vi idag hittat vad som förmodligen kommer att bli bandets nya trummis. Det är en kompis till Tina, min ständiga kompanjon, följeslagare, bandkollega och framförallt bästa vän. Min drul helt enkelt. Denna vän heter Elin och gick i samma klass som Tina förut.
Drog runt på stan med dessa damer i eftermiddags, mycket trevligt vill jag lova. Nu saknas det bara en ny replokal, men det ska vi ta tag i så fort som möjligt.

Nationellt prov i svenska imorgon. Ska skriva uppsats. Wish me luck!

Nystart på bloggen

Jag måste erkänna att jag är riktigt dålig på att blogga regelbundet. Eller att göra det överhuvudtaget.
Nu har jag raderat mina hela 3(!) föregående inlägg för att försöka få en ordentlig start på bloggen.

Antar att en presentation är bra till att börja med. ;)

Jag heter Charlotta, är ynkliga 15 år (född 93) och bor tillsammans med min familj en bit utanför Linköping. I dagsläget går jag sista terminen i nian, men till hösten så blir det estetiska programet med inriktning samhäll.
Jag älskar att måla och rita, sy och pyssla, skriva, helt enkelt saker där jag får utlopp för min kreativitet.

Ett annat stort intresse jag har är musik. Jag spelar gitarr i ett band som just nu har tagit en paus, men förhoppningsvis ska återuppta repandet nu i vår. Spelar även lite piano, lite bas och annat smått och gott.
Musiken jag lyssnar på är framförallt punk, oi!, ska och psychobilly. Reggae och metal käkar jag också.

Jag är förlovad med min underbara pojkvän Andreas som jag hållt ihop med i snart 2 år. Eftersom han bor i Norrköping tillbringar jag såklart rätt mycket tid där.

Tror jag fick med det mest relevanta där :)


RSS 2.0