Love thy neighbour

Nu märks det verkligen att det snart är sommar. Tina och jag har nämligen fått vårens första riktigt konstiga spontana infall. När vi får sånna kan nästan vad som helst hända. Idag så hade vi balkongfiskdamm. På Elsas fanns det små packeterade äppelkakor som hade kort utgångsdatum och som man gratis fick ta så många man ville av. Jag plockade på mig tre men tröttnade på dem efter jag ätit två.

Den tredje tog jag med mig hem till Tina, där vi fick ideén att skänka den till hennes grannar. Så vi tejpade fast en lapp med en liten hälsning och satte sedan en klädnypa med ett snöre på den. Den andra änden av snöret fäste vi i en solstol på Tinas balkong. Sen så firade vi ner snöret i springan mellan balkongerna och lät sedan vår gåva hänga och dinga i luften på balkongen nedanför. Ca 20 minuter senare, efter att Tina och jag varit och handlat så var den borta. Skulle vart riktigt kul att se raktionen. Visst var det kanske barnsligt, men nog fan var det kul! :)


"FISKDAMM!
Här får du gratis Äppelkaka från Elsas hus. Jag har redan ätit två och tänkte skänka den tredje till välgörenhet.
Obs! kort datum!
/ The phantom of gratis äppelkakor med kort datum"



T-shirts från shirtstore

Klickade mig in på den aoutomatiska reklamlänken under blogginläggen för shirtstore.se, där jag hittade några roliga tröjor. Gillar allihop men är mest sugen på den med E.T trycket för tillfället. Tror dock inte att den kommer inhandlas den här månaden.




Rosa byxor goes väska

Fortsätter att måla och ha mig, idag var det ett par rosa jeans som föll offer. Jeansen har jag köpt på rea på H&M och de har sen dess bara blivit liggande. Byxornas slutliga öde blev en byxformad väska (de var från början hellånga) med leopardmönster och text. Perfekt efter som de redan hade 4 fickor! Nu saknas det bara en bärrem (slipsar?) och sen är väskan färdig att användas, vad tycks? :)




   

Gamla Linköping

Idag bar det av på loppis i "Cupolen" ,20 kr inträde för att endast finna svettiga tanter och fula vaser. Lite roligare saker hade jag allt väntat mig. Vi stannade inte så länge utan gick istället över gatan till gamla Linköping, som är precis vad det heter. Hittade en stor papperskasse kasse med träspill för en tjuga inne i en butik där det såldes hantverk i trä, blir roligt att se vad som kan bli utav det. Ett till, lite större, kuddfodral har jag sytt idag också efter som det andra jag sydde hade fel mått. Är så himla skönt att få saker gjort!




Tina utanför en quinnotoalett i gamla Linköping ;)

Nysytt i solen

Ber om ursäkt för avsaknaden av inlägg den här veckan, har vart mycket att göra i skolan. Idag har jag suttit på altanen och sytt lite. Det blev två dukar av resterna från gardinerna jag sydde i veckan (köpte en bred gardinlängd  på lagerhaus som jag sydde om till två) och ett kuddfodral av ett tyg jag köpt på erikshjälpen. Har påbörjat ett till par skor i veckan som jag lägger upp bilder på när de är klara. Sen så blir det loppis imorrn med, ska bli kul att se vad man kan hitta :)




The Creepshow - Zombies ate her brain

Härlig psychobilly! Tina och jag satt och övade på den här låten tillsammans idag, vi fick till det rätt bra tillslut tycker jag ändå. Dock inte lika bra som orginalet, och långt ifrån lika coolt hår som sångerskan då hon spelar zombie ;)


Uggle-tisha

Har startat upp t-shirtmålningen. Här är första helt färdiga! Kommer förmodligen att vara till salu när jag fått iordning på den andra bloggen :)


Jeansen är färdiga!

Här är det färdiga resultatet på jeansen jag målade och gjorde om. Tror inte jag nämnt det, men jag hade förutom skor tänkt sälja handmålade t-shirts, egensydda kläder och annat smått och gott jag skapat. Har kommit igång lite smått nu. Det jag gör ska sälja på en annan blogg jag håller på att starta upp. Mer uppdateringar om det senare.




 

Byrå

Idag har jag och Ante varit ute till IKEA en sväng. Hittade en byrå som skulle vara perfekt som ersättning för min gamla garderob tilsammans med min "kullen" byrå. Har en tredörarrs Ikeagarderob som tar upp på tok för mycket plats (använder bara en tredjedel av garderobens utrymme) och dessutom står precis där jag vill ha mitt skrivbord. Nu verkar det ju i alla fall som att jag funnit en lösning på mitt klädförvaringsproblem, Koppang byrå från IKEA för 599:-  Kan nog bli riktigt snygg med lite nya knoppar och kanske någon självhäftande dekor, eller vad tror ni? :)


Jeansmålning

Sitter ute på altanen med Ante och målar ett par gamla jeans jag hittade i garderoben. Solen har gått i moln, men det var riktigt härlig temperatur för någon timme sedan. Baksidan på jeansen är snart färdigmålad, sen ska jag måla något på framsidan och sy om dem till halvlånga shorts. Hoppas vara färdig till kvällen. Slänger upp lite bilder så ni får se hur de ser ut för tillfället :)




Första paret skor

Nu har jag börjat med mitt första par skor. Känns så skönt att komma igång! Köpte skorna på erikshjälpen för 35 kr, rätt slitna inuti och vid klacken men änå snygga. Idag har jag målat klacken, men är inte helt färdig. Det ska på ett lager klarlack också. Ska nog fixa något mer på sjävla skon, men vad det blir får vi se.

före
 

 

efter (dock inte helt färdiga än)





Bloggkamera

Har som jag tidigare nämnt bestämt mig för att spara ihop till en systemkamera (ev. Nikon D60), men eftersom den kommer ta ett tag att spara ihop till så ska jag köpa en billigare vanlig digitalkamera att ha till bloggen och till sommaren (blir dessutom väldigt jobbigt att släpa på en systemkamera hela dagarna när man bara vill ha lite bilder till bloggen). Vill gärna ha en kamera med mig till rassle också.

Köpte min mobil förra året i tron att den skulle ha en bra kamera, men icke. Är så tråkigt när man pysslat ihop eller köpt något fint och vill visa det på bloggen, och så ser man knappt vad bilden föreställer för att mobilkameran är så dålig. Har letat runt lite på pricerunner och hittat vad som verkar vara dugliga kameror för under 1000-lappen. Om jag är kvinna nog för den rosa tvivlar jag dock på ;)
   

      

Pysselförvaring

Har varit på erikshjälpen och letat efter burkar som jag kan förvara pysselmaterial i. Hittade 3 stycken burkar var av två ska göras om (visar bilder senare) Kollade nu runt lite på IKEAs hemsida efter vanliga glasburkar som man kan använda till att förvara småsaker i och hittade flera billiga burkar som också var helt okej snygga (finns under katergorin Kök, matförvaring, burkar och matförvaring) Jag får helt enkelt ta och bege mig till IKEA nu i veckan, passar perfekt eftersom pojkvännen måste ut till biltema som ligger precis mittemot.



 

Alla burkar kommer från IKEA och kostar runt 10-40 kr

Precis vad jag behövde

Idag gick jag till skolan igen, även fast jag fortfarande inte är helt bra. Åkte hem lite tidigare med mamma då jag kände att jag inte riktigt orkade hela dagen. Tina kom hit på eftermiddagen, hade inte träffat henne på över två veckor. Hon var precis vad jag behövde! Mår mycket bättre nu när jag fått sitta i solen på altanen tillsammans med Tina och bara skratta. Underbart! Tack för en jättehärlig dag!

Nu är jag pepp, ska till erikshjälpen på lördag. Den här gången är jag framförallt på jakt efter kläder att sy om och skor till projektet. Ska se om jag hittar lite användbar textil, sytillbehör såsom dragkedjor och så några burkar till pysselförvaring också. Det roliga är att man aldrig kan vara riktigt säker på vad man hittar, och när man väl hittar något man tycker riktigt mycket om är det sällan för dyrt.


RSS 2.0