Söta påskprylar



Nu är det snart påsk, min absoluta favorithögtid. Man blir så glad av alla färger! I min familj brukar påsken dessutom infatta en hel del chocklad, vilket inte jag har något som helst emot ;)

Här ovan har jag plockat ihop lite söta påskprylar från olika butiker.
Chokladbitar från lagerhaus 2:-/st
Hönformad äggkopp, lagerhaus 19:-  
Glasskål, indiska 99,50:-
Prydnadsägg, indiska 79,50:-/st
Disktrasa, bluebox.se 29:-
Äggkopp m. sked och saltströare, bluebox.se 110:-

 
Följ min blogg med bloglovin

Rassle

Nej, jag är inte frisk ännu, och det kommer nog att dröja några dagar till innan jag blir det (febern kom tillbaks sen). Lite bättre mår jag ändå efter att Ante har varit här och tagit hand om mig. Inget skomålande har det blivit heller, eftersom jag upptäckte att mina tradera-skor hade svartmögel innuti. Varken särskilt bra eller trevligt. Ska försöka kräva pengarna tillbaka men vi får väl se hur det går med det.

Mamma och pappa verkar vara lite mer positiva till att låta mig åka på rassle nu. Tror nog att jag ska kunna övertyga dem. Det är sjukt bra band som spelar och massa roligt folk att träffa. Måste få åka!


Photoshop

Förlåt för att jag inte skrivit något men har mått så dåligt att jag verkligen inte orkat. Nu är jag i alla fall på bättringsvägen och febern verkar helt försvunnen. Skorna har kommit idag, funderar på att måla dem imorgon. En gren med körsbärsblommor tror jag skulle bli snyggt på dem.

Installerade photoshop på nya datorn idag också. Kan inte mycket alls om det och jag tycker att alla menyer och funktioner är totalförvirrande. Jag satt i alla fall och experimenterade lite med en bild på Tina i brist på bättre saker att göra. Det var rätt kul faktiskt. Jag måste säga att det är väldigt mycket enklare att hitta bilder på Tina än på mig på min dator. Beror förmodligen på att när jag väl lägger vantarna på hennes kamera kan inget i världen få mig att släppa den (och för att min lilla drul är så söt!). ;)


photoshop


orginal

FREE DAWIT ISAAK!

Knappar

Ligger i sängen med feber och halsont, inget vidare roligt. Kommer förmodligen att missa det nationella provet i engelska imorgon. Köpte några fina knappar som ska användas som dekoration till skor på tradera. Fick ge 24 kr inkl. frakt för dem. Är 8 st men på bilden visas bara 6.



Hemmadag

Gud vad skönt det är att kunna ligga i sängen och blogga! Åkte hem från skolan efter som jag inte mådde bra. Dagen började med att jag försov mig och bara han med att klä på mig och skriva ut biologiarbetet innan jag var tvungen att springa hela vägen till bussen. När jag väl gick på bussen så var jag nära på att både spy och svimma eftersom jag ansträngt mig så hårt utan att ha ätit något. Halsen var konstig redan på morgonen och det blev inte bättre efter att My och jag hade våran egenledda idrottslektion. Jag lyckades skrika sönder halsen. Nu vet jag att jag definitivt inte ska bli idrottslärare i alla fall. Som om inte detta skulle vara nog har jag en konstig krampaktig känsla i hela benen. Pissdag helt enkelt. Nä, borde inte klaga egentligen. Jag får posta ett lite mer upplyftande inlägg sen. ;)

Söndagssysslor

Äntligen har jag en laptop. Ante och jag satt med den nästan hela dagen igår för att få allt att fungera och för att installera nödvändiga program. Det mesta är nu färdigt, men det finns fortfarande några filer som ska överföras från den förra datorn. Nu sitter jag och jobbar med biologiuppgifterna som ska vara inlämnade imorrn (och som påbörjades igårkväll.) Ante ligger kvar i sängen och snarkar, han ser inte ut att ha några planer på att gå upp än på ett tag. Egentligen är det rätt bra, för då kan jag fokusera på biologiarbetet fullt ut.

Andra planer för idag är att fortsätta att experimentera med hur man bäst får färg att fästa på läder. Har köpt en allimpregneringsspray som jag ska testa på läderbitarna som jag målade igår. Ska även sortera ut skor från vinden. Sen så kommer morfar hit, har inte träffat honom sen i sommras. Han bor för det mesta i Schweiz, men reser runt så mycket så man vet aldrig vart man hittar honom. Just nu sitter han i alla fall på tåget från stockholm påväg hit, så mycket vet jag.

Ett stort grattis säger vi till Nelly (Nelgus) som fyller 16 år idag!

Så sant som det är sjunget


Sista kvällen med datorn

Imorrn köper jag en laptop, efterlängtat! Hoppas kunna vara ännu mer aktiv på bloggen när jag fått den eftersom min dator och mitt internet i nuläget inte riktigt samarbetar särskilt väl. Idag och igår satt jag och kluddade lite med lillasysters tuschpennor, gud va kul det var! Blev väl inga höjdarbilder som är värda att lägga upp men det var i alla fall kul att sitta och pröva sig fram med färgerna. Målade framförallt ansikten med olika sminkningar, är roligt att experimentera med sånt. Kanske dyker upp lite bilder allt efter ändå, vem vet ;)

På gång

Skoprojektet drar igång snart, köpte ett par vita tygskor på tradera idag för 92:- inklusive frakt. Fick låna lite pengar av mamma som startkapital som skall gå till textilfärg. Tänkte börja med tygskor för att de förmodligen är enklast att måla och få färgen att fästa på. Ska försöka mig på läderskor och andra sorters skor med, men där behöver jag annan färg och behandling för att få färgen att sitta så vet inte om det blir den här månaden. Ska rensa vinden på skor på lördag så då får vi se om jag hittar någonting användbart där :)



Detta är skorna jag köpte, rätt basic så det går nog att göra mycket kul med dem!

Glad!

Just nu känns allting riktigt bra. Min lycka kommer med våren. På något sätt får det mig att uppskatta allt jag har och förstå hur bra jag egentligen har det. Jag har en familj som jag älskar, och som älskar mig, jag har jättefina vänner, och jag har ett lyckligt förhållande med min pojkvän. Dessutom lever jag i bra förhållanden här i Sverige, utan krig eller svält. Också i materiellt överflöd, som ses som självklart av många invånare i det här landet. Vi förstår inte hur bra vi har det. Sånna här dagar känns det som att jag kan nå vart jag vill och klara vad som helst. Jag ser bara möjligheter, inga hinder. Önskar att jag kunde må såhär jämt! :)

Nä nu ska jag dra på attentat (bandet alltså) på högsta volym och sätta mig i köket med en kopp te och vara kreativ. Uppdaterar senare igen.



Elsas

Har vart underbart vårväder ute idag, synd bara att man inte hann njuta så mycket av det. Hela eftermiddagen spenderades på Elsas hus med Tina, en handfull nya människor och billigt fika. Riktigt trevligt. Blir nog en hel del besök där framöver. Kan för övrigt tillägga att mina t.u.k skor som jag beställde förra veckan kom igår, och de passade alldeles utmärkt! :)

Ska gå en kurs i arrangörsskap som elsas arrangerar gratis den 24-26 april. Ser fram emot det. Både bra och kul med nya erfarenheter och nytt folk. Man vet ju aldrig när man har användning av något, så hellre en kurs förmycket än för lite. Särskilt när det är gratis.

Är otroligt sugen på att experimentera lite med akvarell nu, men har inte så bra med färg vad jag vet...


Tatueringsdesign

Har vart iväg i Norrköping i helgen. Kan inte påstå att sådär jättemycket hände, men en riktigt mysig långpromenad längs strömmen hanns i alla fall med idag. Har målat upp en skiss till en tatuering Ante vill göra, han gav mig en bild att utgå ifrån och fria händer. Sånt är alltid kul. Ville göra bilden rätt lik med ändå ändra om vissa saker, såsom ansiktet, håret och hållningen. Skannade in bilden och även en annan skiss till en dolk som också gjordes på hans beställning.





bilden jag utgick från med min skiss (kommer för övrigt från en t-shirt som hittas här)


The shit is the shit

Måste tipsa om ett grymt trash/hardcore/punkband från Brooklyn. Med 40 sekunder långa låtar, sjuka intron och meningslösa texter (som låten blah) blir det aldrig tråkigt att lyssna på. De kallar sig The shit och du hittar dem på myspace här. Tyvärr är ljudkvaliteten och låtarna där inte de bästa, skivorna ska däremot finnas på piratebay med bra ljudkvalitet och bättre låtar (detta är inte en uppmaning till illegal nedladdning, bara ett konstaterande.. resten är upp till er).


Projekt (del 2)

Tänkte avslöja vad mitt lilla projekt går ut på. Ingen anledning att gå och hemlighålla saker. ;) Vad jag har tänkt göra är att re-designa skor. Jag har altså tänkt köpa secondhandskor och piffa upp dom med t.ex färg, motivmålning, band, spännen, broderi osv. för att sedan sälja. Tänker framförallt satsa på pumps. Hoppas kunna sälja mina grejer i en lokal butik som säljer secondhand, re-design, och grejer från unga designers som vill ha någon stans att visa och sälja sina kreationer. Hoppas verkligen att de kan tänka sig ta in mina grejer. Annars så är det etsy.com som gäller (eller bådeoch)!

Nu så har jag ju iofs inte kommit igång med detta än, men håller på att buda på ett par på tradera som ska bli testdojjor. Sprudlar av idéer just nu och längtar efter att sätta igång! Går det bra med skorna så skulle jag gärna köra på kläder och andra accesoarer också, eftersom jag tycker att det är så himla kul att sy och har hur mycket idéer som helst som längtar efter att ta konkret form. Gäller bara att ha tid också. Så det får bli enbart skor till att börja med.

Åh, sur jag blev nu.. fick inte mina tradera skor :(

Projekt

Ska snart dra iväg till skolan, tänkte bara blogga en snabbis först. Har fortfarande ont i halsen och förkylningen håller i sig den med, känner ändå att jag måste gå till skolan för att inte komma så mycket efter med allt. Sista terminen gäller det att kämpa på.

Vad jag egentligen tänkte skriva om är att jag fått en idé. Inget jättestort eller så, bara ett litet projekt för att ha något att pyssla med och förhoppningsvis få in lite extra inkomst i framtiden. Tänker inte berätta så mycket mer om det nu, utan skriver mer framöver när jag kollat upp möjligheterna för detta. Först och främst måste jag se till att ha tid, lust, ork och pengar för att det överhuvudtaget ska bli något av det.

Sommarjobb

Nu har jag vart på sjukhuset. De hade blivit ett fel, istället för att jag fick en telefontid hade jag råkat få en kallelse till att träffa läkarn. Han sa att undersökningen visade att jag måde bra, så ingen operation behövs! Snacka om lättnad! :)

Har kommit fram till att jag behöver skaffa mej ett sommarjobb för att få det gå ihop med pengar i sommar, och det illa kvickt! Bara att kunna ta sig fram kollektivt i sommar kommer kosta 1300 spänn, men har förmodligen lite ekonomiskt stöd från mamma och pappa där. Sen så är det ju rassle som kommer kosta lite om man räknar med resandet också, och förmodligen en resa till göteborg med Ante. Så skaffar jag inte ett sommarjobb snart är det hejdå systemkamera, hejdå tyger, hejdå sommar. Ska kolla med Antes pappas fru om jag skulle kunna få jobb i gardin/tygbutiken där hon jobbar. Hopas, hoppas, hoppas! Annars så får jag fortsätta leta runt hos andra jag känner.



sött syskrin jag hittade på SandersonInteriors , vill ha!

Nervigt

Ska snart åka iväg till sjukhuset för att träffa min läkare. Kommer förmodligen prata om hurvida en operation är nödvändig (för er som missat det är det alltså ena njuren som kanske ska opereras bort). Är lite orolig för vad han har att säga, men är det så att han tycker att jag behöver opereras har jag ju inte mycket att säga till om egentligen. Genomgick fyra operationer/ingrepp på njuren förra våren. En stor operation och tre mindre, så är inte jättepigg på att behöva göra det igen. Ska njuren helt bort så lär jag ju iofs slipppa att den krånglar något mer i framtiden. Nej, nu tänkte jag slänga mig i duschen en snabbis, återkommer senare.


Längtar!

Just nu är jag så otroligt pepp! Sitter och snackar med Anna om våra planer på att träffas och intensivsy i sommar. Hade tänkt att sy klänningar och kjolar, både nya och av omsydda secondhand-plagg och färga om vissa med textilfärg. Hoppas verkligen att det blir något av våra planer, eller snarare det ska bli något av våra planer! Är så himmla skoj att sitta och skapa med någon likasinnad. Hade tänkt att fixa om lite skor också. Köpa billiga skor på tradera och sen skofärg, så man kan måla och sy detaljer! Jag längtar! :)

 
Hittade gulliga tygmärken på tradera som skulle passa perfekt till en klänning med psychobilly tema, är de inte söta?

T.U.K skor!

Nu är det så att jag är kvinna, och därmed följer en viss rätt att blogga om skor. Såg att dom har rea på t.u.k skor på junkyard.se nästan alla kostar runt tvåhundra spänn istället för ca sex- sjuhundra! Blev genast lite friskare. Finns så himla mycket fint! Snacka om att man får beslutsångest om vilka man ska köpa! 2 par tänkte jag unna mig i alla fall. :)



 Tror det får bli dessa två men är inte riktigt säker. 

   
 
Tycker dessa är riktigt snygga de med. Är stolt ägare till paret längst ner till höger. ;)

(*efterjustering* beställde skorna på de stora bilderna plus att mamma och jag beställde ett gemensamt par, de här under)


Film- och kladdkakemys

Ante stannar över en natt till eftersom östgötatrafiken inte kan hålla ordning på sin tågtrafik. Så jag slipper vara ensam hemma imorrn. Halsen svider och näsan rinner, usch. Nu ska vi snart krypa upp i soffan med en filt och se på Syskonen Baudelairs olycksaliga liv, dricka te och kalasa på min nybakade kladdkaka. Mysigt!

 

Laptop på g

Nu har jag varit sådär slapp med att blogga igen, jag får skärpa mig! Skyller på att det är helg och att jag är sjuk ;) Har inte hänt nått vidare mycket i helgen, Ante är här och är sjuk tillsammans med mig, så vi ligger här och snörvlar ikapp. Igår var vi i alla fall iväg in till stan och träffade folk ett tag, skönt att vara iväg på något istället för att bara vara hemma och småkivas med varandra hela helgerna.

Nu har jag snart en laptop! Bara 12 dagar kvar. För tillfället dras jag med en stationär sak som låter som en dammsugare och prestandamässigt enkelt skulle slås av min kartongdator som jag gjorde när jag var fem. Dessutom håller internet på att krångla på min dator och kan när som helst stängas av. Hade tänkt beställa laptopen från netonnets internetbutik där den fanns till hyfsat pris men där var den tyvärr slutsåld, men jag hade tur i oturen, netonnet har en lagerbutik nere i ullared där den finns i lager, och vem ska ner till ullared om två veckor om inte min kära mor!


Snart är den min! ;)


Bob Dob

Tror jag håller på att bli sjuk. Sitter vid datorn inlindad i täcket och fryser. Satt egentligen uppe på tok för länge inatt, började plugga så sent som klockan 1 till kemiprovet vi hade idag, skäms på mig! Nu kommer i alla fall Ante hit snart och då blir det mys :)

Tänkte tipsa om en av mina favorit konstnärer, nämligen amerikanen Bob Dob. Han målar så otroligt snygga och udda tavlor! Kollar man igenom hans bilder så ser man att det är mycket som återkommer. Hans röda små "bad habits" kan t.ex  hittas på många bilder, samma sak med bland annat korpar. Färgtemat på bilderna brukar också hålla sig skapligt det samma, så hans verk är riktigt enkla att känna igen (då inte minst på grund av hans unika stil).



 The man who laughs


 
Where crows die




www.bobdob.com

Danskväll

Har vart iväg på en obligatorisk danskväll som kommunen anordnar för alla niondeklassare ( de har fått för sig att efter vi dansat bugg, vals och foxtrot är vi helnykterister hela bunten. ) Var rätt opepp från början men blev rätt kul sen i alla fall. :)

Köpte en jättegullig kjol på hm idag. Kan man inte bugga så kan man ju åtminstonne se ut som om man kan det. 200 spänn fick man pröjsa för den, tycker faktiskt att den var värd det. Det gick ärligt talat mycket bättre med dansen idag än vad jag trodde det skulle gå, kanske var kjolen som gjorde det ;)  


tvåårsdag!

Idag firar jag och Ante två år tillsammans! Han skulle egentligen bjudit mig på middag ikväll, men eftersom han vaknade med 39 graders feber imorse fick jag istället åka till Norrköping för att pyssla om honom. Blev mysigt i alla fall, även fast jag bara hann vara där i två och en halv timme.

Ska tydligen på någon obligatorisk danskväll som kommunen annordnar för niondeklassare imorgonkväll. Känner mig inte så himla pepp. Jag får i alla fall en halvdags kompledigt, och det kan det kanske vara värt. :)


RSS 2.0